Welkom bij Wow-Mom. Dé psychologenpraktijk voor en door mama's

Wij richten ons op psychische klachten bij (aanstaande) moeders. Het (aankomend) moederschap kan veel emoties losmaken en tijdens de zwangerschap kunnen er onverwachte dingen gebeuren. Ook kan er tijdens je zwangerschap of eerder in je leven iets heftigs zijn gebeurd wat doorspeelt in je gemoedstoestand tijdens de zwangerschap.

Ik zie helaas vaak dat mama’s zich alleen voelen en denken dat zij de enige zijn die hier mee zitten. Dat is absoluut niet zo! Ik hoop taboes bespreekbaar te maken en daarmee meer rust te creëren voor de mama, haar partner en (toekomstige) kinderen. Door je bewust te worden en aandacht te besteden aan pijnpunten (Auw!), komt er ruimte voor andere zaken en kun je het opnieuw inrichten zoals het voor jou goed voelt (Wow!). Ik maak hiervoor gebruik van verschillende behandelmethoden, waaronder EMDR.

Gedurende mijn master opleiding heb ik stage gelopen als intern begeleider op een basisschool en vervolgens kreeg ik de kans om mee te lopen bij Paulien Kuijpers (Stichting Kinderleven). Hier maakte ik kennis met hechtingsproblematiek en trauma die van invloed kon zijn op de ouder-kind relatie. Vervolgens heb ik veel ervaring opgedaan in de specialistische zorg. Hierin heb ik zowel kinderen, adolescenten als volwassenen gediagnosticeerd en behandeld. De overstap naar Moventis GGZ gaf me de kans om weer veel aan de slag te gaan met kinderen en hun ouders. Ook zag ik hier moeders die door eigen problematiek niet lekker in hun vel zaten. De trajecten met deze moeders gaven me veel voldoening omdat ik zag dat ze zich na de gesprekken weer zichzelf voelden. Ze ervaren na een behandeling meer rust, zijn zelfverzekerder en worden hierdoor ook weer de mama die ze willen zijn: een moeder die kan afstemmen op wat hun kind nodig heeft. En dat is de basis voor een verdere goede ontwikkeling van het kind!

Ik weet dat het moederschap niet altijd leuk of makkelijk is.
Jolien Bosman-Pustjens
Eigenaar Wow-Mom